Вести

Пријавите се за 11. Међународни Салон вина

Обавештавамо Вас да су почеле пријаве за XI Међународни Салон вина који ће бити одржан у суботу, 2...

Божићна чесница са 12 златника

У недељу на Божић, на најрадоснији хришћански празник у павиљону код цркве “Свете Тројице” у...

Пливање за часни крст

Традиционално пливање за Часни крст и ове године је окупило велики број верника на језеру на Грзи...

16. Изложба сувернира и туристичких публикација

На “16.изложби сувенира и туристичких публикација” у Лесковцу,Туристичка организација Параћин...

Сајам туризма у Бања Луци

Од 10.03-12.03.2023 Туристичка Организација општине Параћин учествовала је на Међународном...

Сајам туризма у Београду

Од 23.02-26.03.2023 Туристичка Организација општине Параћин учествовала је на Међународном Сајму...

Три награде ТО Параћин на “16.Изложби сувернира и туристичких публикација”

На “16.изложби сувенира и туристичких публикација” у Лесковцу,Туристичка организација Параћин је освојила три награде! Трећа награда у категорији ,,Туристички плакат” – плакат за манифестацију ,,Дани паприке 2023″, друга награда у категорији ,,Туристичка репортажа” – авантура Параћин, и јос једна друга награда у категорији ,,Колекција фотографија” – коло под Петрусом, аутора фотографија Владана Вуцковица,директора ТО Параћин.

Одржан први Самит туризма и привреде Србије у Врњачкој Бањи

У Врњачкој Бањи је почетком новембра месеца одржан први регионални Самит туризма и привреде Србије. На овој манфестацији која је одржана у хотелу Цептер у Врњачкој Бањи, поред представника туристичких организација ЗлОдржан први Самит туризма и привреде Србије у Врњачкој Бањиатибора, Копаоника, Зрењанина и Врњачке Бање и Параћин је имао свог панелисту, директора Туристичке организације, Владана Вучковића. Тема одржаног панела била је ,,Развој руралног туризма у Србији”.
Овој манфестација која је трајала дана и окупила је бројне излагаче, винарије и дестилерије присуствовали су и студенти Факултета за хотелијерство и туризам из Врњачке Бање и Београда.

13.Колонија уметничке фотографије Света Гора Црничка

Одржана је 13. Колонија уметничке фотографије ,,Света Гора Црничка” Забрега, у организацији Фото групе Арт тим из Параћина и Друштва “Петрус” из Забреге, уз подршку Туристичке организације Параћин. На колонији су учествовали фотографи из Параћина, Крагујевца, Алексинца, Лесковца, Београда и Деспотовца.
Значајан допринос традиционалном окупљању фотографа дали су и фото модели из Друштва за неговање традиције “Петрус” из Забреге, КУД “Спасовдански вез” из Дреновца и Удружења “Бели Орлови” из Београда.

Дани паприке Дреновац 2023

Почетком септембра месеца у Дреновцу код Параћина одржана је традиционална манифестација “Дани паприке”. У оквиру манифестације одржано је такмичење произвођача домаћих ракија, такмичење у припремању ајвара, изложба трактора, трка косачица и турнир у шаху за младе. “Дане паприке” свечано је отворио Владимир Милићевић председник општине Параћин који је у име локалне самоуправе поздравио учеснике, излагаче и такмичаре. Организатор манифестације је Туристичка организација  организација Параћин и организациони одбор МЗ Дреновац, а покровитељ Општина Параћин.

Концерт Жељка Самарџића

Još jedan odličan koncert ovog leta održan je u Paraćinu. U utorak 2.avgusta, dogodilo se divno druženje uz pesme Željka Samardžića. 

Мото скуп

Крај јула месеца резервисан је за мото скуп у Параћину у организацији МЦ “White angels”, а под покровитељством општине Параћин. Дакле последњег петка и суботе у месецу у бишој касарни у Параћину одржана је незаборавна бајкерске журке! Уз богат дневни садржај, вечери су биле резервисане за наступе следећих бендова: Кербер, Неверне бебе, New deal, Перо Дефформеро, Live Wire (Македонија) и многе друге извођаче!hite Angels

Етно фест

У Параћину је одржан још један успешан “Етно фест”! Централну градску улицу на овогодишњој манифестацији попунили су својим штандовима преко 50 излагача из нашег града и разних крајева Србије.

Винска променада

U Paraćinu je sredinom avgusta održana “7.Vinska promenada”. Pred velikim brojem posetioca, izlagača, i predstavnika medija manifestaciju je otvorio Vladimir Milićević, predsednik opštine Paraćin. Na ovogodišnjoj promenadi održanoj u dvorištu restorana Galerija uspešno se predstavilo preko 30 proizvođača vina iz Paraćina, te levačkog kraja, Aleksandrovca i
Vojvodine. Uspešni organzatori kao i prethodnih godina bili su Vinski viteški red „Steva Pisar 1805“ i Turistička organizacija Paraćin . Pokrovitelj manifestacije bila je Opština Paraćin.

Извор, културно забавни програм

У организацији Туристичке организације, а под покровитељством Општине Параћин, у Извору је 8.августа одржан културно забавни програм. Учесници целовечерњег програма били су чланови КУД-а "Боки 4.јули" и чланови фолклорног друштва из Плане, као и млади параћински солисти. Манифестацију је својим обраћањем отворила и присутнима се обратила председница СО Параћин Славица Јовановић.

Одржан концерт Жељка Самарџића

Почетком августа у центру Параћина одржан је конерт Жељка Самарджића пред великим бројем параћинаца, њихових гостију и пријатеља, те људи из целог региона. Параћин је још једном био успешан домаћи.

Мото скуп Параћин 2023

Након једногодишње паузе Параћин је поново био домаћин мото скупа. Крајем јула месеца, у организацији МЦ “White angels”, и уз покровитељство Општине Параћин и Туристичке организације општине Параћин одржан је дводневни скуп који је окупио љубитеље мотора и добре музике из Параћина, Србије и околних земаља. Ове године наступали су Перо Деформео, Кербер, Неw Deal, Кризни штаб, Liwe Wire, Неверне бебе и Севдах рок. Као и увек велику пажњу привукао је дефиле мотористa који је прошао централним улицама Параћина.

Сајам туризма у Нишу

На 24. Међународном Сајму туризма у Нишу, одржаном 30.03.2023. – 01.04.2023. велико интересовање посетилаца привукла је гастро промоција Општине Параћин. Поред чувене Васине торте, пажњу је привукла и пастрмка из наших рибњака као и параћинска вина .

Захваљујемо се нашим сарадницима:

*Дестилерија „Бахус“ Параћин
*Винарија „Дремина“ Дреновац
*Пастрмски рибњак и воденица „Томић“ Забрега
*Удружење „Петрус“ Забрега
*Удружење жена „Јухорска чаролија“ Трешњевица
*Ресторан „035“ Параћин
*Посластичарница „Голд фацторy“ Параћин
*Винарија „Ралевић“ Параћин