Вести

Мото скуп 2024

Током предстојећег викенда Параћин ће бити домаћин још једног „Мото скупа”. Програмом манифестације...

ЛЕКСИНГТОН БЕНД 2. августа у Параћину

Добра музика, пуно емоција и наступ за памћење обележиће 2. август у Параћину када ће у главној...

Одржан 17. Међународни шаховски фестивал “Параћин 2024”

17. Међународни шаховски фестивал “Параћин 2024” одржан је на базенима...

11. Сајм пчеларства

У суботу, 16. марта, у центру Параћина, биће одржан 11. Међународни сајам пчеларства и меда. ...

Посетите нас на Међународном Сајму туризма у Београду

И ове године Туристичка организација општине Параћин представља своје потенцијале на Међународном...

Пријавите се за 11. Међународни Салон вина

Обавештавамо Вас да су почеле пријаве за XI Међународни Салон вина који ће бити одржан у суботу, 2...

Божићна чесница са 12 златника

У недељу на Божић, на најрадоснији хришћански празник у павиљону код цркве “Свете Тројице” у...

Пливање за часни крст

Традиционално пливање за Часни крст и ове године је окупило велики број верника на језеру на Грзи...

16. Изложба сувернира и туристичких публикација

На “16.изложби сувенира и туристичких публикација” у Лесковцу,Туристичка организација Параћин...

Три награде ТО Параћин на “16.Изложби сувернира и туристичких публикација”

На “16.изложби сувенира и туристичких публикација” у Лесковцу,Туристичка организација Параћин је освојила три награде! Трећа награда у категорији ,,Туристички плакат” – плакат за манифестацију ,,Дани паприке 2023″, друга награда у категорији ,,Туристичка репортажа” – авантура Параћин, и јос једна друга награда у категорији ,,Колекција фотографија” – коло под Петрусом, аутора фотографија Владана Вуцковица,директора ТО Параћин.

Одржан први Самит туризма и привреде Србије у Врњачкој Бањи

У Врњачкој Бањи је почетком новембра месеца одржан први регионални Самит туризма и привреде Србије. На овој манфестацији која је одржана у хотелу Цептер у Врњачкој Бањи, поред представника туристичких организација ЗлОдржан први Самит туризма и привреде Србије у Врњачкој Бањиатибора, Копаоника, Зрењанина и Врњачке Бање и Параћин је имао свог панелисту, директора Туристичке организације, Владана Вучковића. Тема одржаног панела била је ,,Развој руралног туризма у Србији”.
Овој манфестација која је трајала дана и окупила је бројне излагаче, винарије и дестилерије присуствовали су и студенти Факултета за хотелијерство и туризам из Врњачке Бање и Београда.

13.Колонија уметничке фотографије Света Гора Црничка

Одржана је 13. Колонија уметничке фотографије ,,Света Гора Црничка” Забрега, у организацији Фото групе Арт тим из Параћина и Друштва “Петрус” из Забреге, уз подршку Туристичке организације Параћин. На колонији су учествовали фотографи из Параћина, Крагујевца, Алексинца, Лесковца, Београда и Деспотовца.
Значајан допринос традиционалном окупљању фотографа дали су и фото модели из Друштва за неговање традиције “Петрус” из Забреге, КУД “Спасовдански вез” из Дреновца и Удружења “Бели Орлови” из Београда.

Дани паприке Дреновац 2023

Почетком септембра месеца у Дреновцу код Параћина одржана је традиционална манифестација “Дани паприке”. У оквиру манифестације одржано је такмичење произвођача домаћих ракија, такмичење у припремању ајвара, изложба трактора, трка косачица и турнир у шаху за младе. “Дане паприке” свечано је отворио Владимир Милићевић председник општине Параћин који је у име локалне самоуправе поздравио учеснике, излагаче и такмичаре. Организатор манифестације је Туристичка организација  организација Параћин и организациони одбор МЗ Дреновац, а покровитељ Општина Параћин.

Концерт Жељка Самарџића

Još jedan odličan koncert ovog leta održan je u Paraćinu. U utorak 2.avgusta, dogodilo se divno druženje uz pesme Željka Samardžića. 

Мото скуп

Крај јула месеца резервисан је за мото скуп у Параћину у организацији МЦ “White angels”, а под покровитељством општине Параћин. Дакле последњег петка и суботе у месецу у бишој касарни у Параћину одржана је незаборавна бајкерске журке! Уз богат дневни садржај, вечери су биле резервисане за наступе следећих бендова: Кербер, Неверне бебе, New deal, Перо Дефформеро, Live Wire (Македонија) и многе друге извођаче!hite Angels

Етно фест

У Параћину је одржан још један успешан “Етно фест”! Централну градску улицу на овогодишњој манифестацији попунили су својим штандовима преко 50 излагача из нашег града и разних крајева Србије.

Винска променада

U Paraćinu je sredinom avgusta održana “7.Vinska promenada”. Pred velikim brojem posetioca, izlagača, i predstavnika medija manifestaciju je otvorio Vladimir Milićević, predsednik opštine Paraćin. Na ovogodišnjoj promenadi održanoj u dvorištu restorana Galerija uspešno se predstavilo preko 30 proizvođača vina iz Paraćina, te levačkog kraja, Aleksandrovca i
Vojvodine. Uspešni organzatori kao i prethodnih godina bili su Vinski viteški red „Steva Pisar 1805“ i Turistička organizacija Paraćin . Pokrovitelj manifestacije bila je Opština Paraćin.

Извор, културно забавни програм

У организацији Туристичке организације, а под покровитељством Општине Параћин, у Извору је 8.августа одржан културно забавни програм. Учесници целовечерњег програма били су чланови КУД-а "Боки 4.јули" и чланови фолклорног друштва из Плане, као и млади параћински солисти. Манифестацију је својим обраћањем отворила и присутнима се обратила председница СО Параћин Славица Јовановић.

Одржан концерт Жељка Самарџића

Почетком августа у центру Параћина одржан је конерт Жељка Самарджића пред великим бројем параћинаца, њихових гостију и пријатеља, те људи из целог региона. Параћин је још једном био успешан домаћи.

Мото скуп Параћин 2023

Након једногодишње паузе Параћин је поново био домаћин мото скупа. Крајем јула месеца, у организацији МЦ “White angels”, и уз покровитељство Општине Параћин и Туристичке организације општине Параћин одржан је дводневни скуп који је окупио љубитеље мотора и добре музике из Параћина, Србије и околних земаља. Ове године наступали су Перо Деформео, Кербер, Неw Deal, Кризни штаб, Liwe Wire, Неверне бебе и Севдах рок. Као и увек велику пажњу привукао је дефиле мотористa који је прошао централним улицама Параћина.

Сајам туризма у Нишу

На 24. Међународном Сајму туризма у Нишу, одржаном 30.03.2023. – 01.04.2023. велико интересовање посетилаца привукла је гастро промоција Општине Параћин. Поред чувене Васине торте, пажњу је привукла и пастрмка из наших рибњака као и параћинска вина .

Захваљујемо се нашим сарадницима:

*Дестилерија „Бахус“ Параћин
*Винарија „Дремина“ Дреновац
*Пастрмски рибњак и воденица „Томић“ Забрега
*Удружење „Петрус“ Забрега
*Удружење жена „Јухорска чаролија“ Трешњевица
*Ресторан „035“ Параћин
*Посластичарница „Голд фацторy“ Параћин
*Винарија „Ралевић“ Параћин