Манифестације

План манифестација у току 2023.године

ДЕЧИЈИ КАРНЕВАЛ

Манифестација, која се одржава у септембру, у оквиру Крстовданских  свечаности, окупља неколико стотина деце предшколског и школског узраста  из вртића, основних школа, школа плеса и спорта из наше земље и  иностранства. Групе, након дефилеа кроз главну улицу имају наступ на  бини у центру града. После свих наступа одржава се концерт примерен узрасту учесника. Малишане уобичајено забавља кловн током трајања  програма а за све учеснике обезбеђени су храна, пиће и поклони.  Организатор је Туристичка организација општине Параћин.

Paracin-Deciji karneval 5

Сајам пчеларства и пчеларске опреме

18.03.2023. Са више хиљада посетилаца осладите душу најздравијом храном на свету-медом! Више од стотину пчелара и произвођача пчеларске опреме нуди своје производе у главној улици. Поред дечије изложбе ликовних радова на тему меда ту је и богат културно-уметнички програм.

Дани вина -Трешњевица

17.03-18.03.2023. На Светог Трифуна 14.02.орезивањем винограда почиње манифестација Дани вина,која кроз низ изложби,ликовних радионица на тему вина и винске културе и наступа културно-уметничких друштава ,указује на значај развитка руралних средина.Манифестација се завршава оцењивањем ракија и вина и пригодном прославо.

Салон вина

10.03.2023 године одржан је 10.јубиларни Салон вина у хотелу Петрус.Преко 60 излагача из земље и иностранства  представили су своју богату понуду,и тиме задовољили сва чула искрених љубитеља вина.

Кроз такмичење ,,Само наше“ већ годинама подстичемо производњу вина од аутохтоних сорти грожђа,и нескромно кажемо да су неке од сада најпознатијих винарија,свој пут почеле да крче управо кроз резултате са нашег Салона вина.